workshops

verfpotjesLESSEN EN WORKSHOP

1. Les Mokkende Bekers (onderwijs)

Mokken en bekers gebruiken we dagelijks. Wij staan er meestal niet bij stil dat deze gebruiksvoorwerpen onze cultuur vertegenwoordigen. Op welke manier zijn bekers gemaakt. Hoe is de vorm? Hoe zijn de bekers gedecoreerd. Welke schilderijen of kunstenaars kunnen we op bekers tegenkomen.

duur: 60 minuten

Workshop Beker beschilderen

Voor het beschilderen van de beker wordt eerst een ontwerp voor hun eigen beker gemaakt .
Inspiratie vinden zij door de bekers uit mijn collectie of door hun eigen lievelingsbeker. Hiervoor kan een beker worden gebruikt van huis of een nieuwe beker. De hobby of vrijtijdsbesteding kan in de decoratie worden verwerkt. Zoals muziek, voetbal of paardensport, maar natuurlijk ook initialen of naam voluit. De bekers worden met porseleinverf en fijne penselen  beschilderd. Als de bekers af zijn, worden deze besproken. De bekers kunnen op school of thuis worden gebakken.

Workshop Beker boetseren

Bij deze workshop staat vooral de vorm van de beker centraal.
Veel bekers hebben bijzondere vormen. Rond of vierkant, met of zonder voet. Vooral een bijzondere vorm of een bijzonder oor is vaak een opvallend detail. De beker wordt opgebouwd uit ringetjes en de bekerwand wordt vervolgens aangesmeerd. Met een andere kleikleur kan een oor worden aangebracht in de vorm van bijvoorbeeld een vis of een dier.

duur: 60 minuten

2. Presentatie Mokkende Bekers (dagbehandeling dementerenden)

De presentatie Mokkende Bekers is zeer geschikt voor cliënten met een vorm van dementie. Via diverse werkvormen activeer ik de mensen. Dat kan een lied zijn of een rijmpje. Humor en aandacht staan hierbij centraal. De cliënten kunnen zelf associëren over hun lievelingsbeker. Vertellen hoe ze aan de beker gekomen zijn.

Ik heb ervaring in werken met volwassenen in dagopvang en met dementerenden.
Zie project ‘Onvergetelijk Dr8888’is te vinden op (link: museumdr8888)

duur: 90 minuten

kvk:

69077851

email:

info@kunstreiziger.nl

telefoon:

0630735003